Bjuden som gäst på bröllop

Har du fått den stora glädjen att få närvara på någons bröllop? Att vara bjuden som gäst på bröllop innebär att du får vara med på någons allra största dag. Först i kyrkan med vigsel och senare på den bröllopsfest som är planerad för brudparet.

På de flesta inbjudningskort så brukar det stå vilken klädkod som ska vara på dessa festliga tillfällen. För att gör det enkelt för dig så kan du ta en titt här för att se olika klädkoder. Det är inte svårare än att följa det som valts för just den bröllopsfesten. Behöver du handla något nytt inför den stora dagen så klicka dig vidare här. Det är alltid trevligt att få klä upp sig lite extra inför en fest som ett bröllop är.

Se till att svara i tid oavsett om du planerar att närvara eller inte på festen. Det är viktigt för de som planerar att veta hur många som kommer för att kunna fixa allas sittplatser. Oftast så försöker värdparet att få en bra och trevlig mix hur man sitter på en bröllopsfest. Honnörsbordet består ju först och främst av brudparet och deras föräldrar. Brudparet sitter i mitten där brudgum har sin brud till höger om sig. Till vänster om brudgummen så sitter brudens mor. Bruden har brudgummens far som bordssällskap.

Har du funderat på att hålla tal på festen så ska du kontakta värdparet och den toastmaster som är vald för festen. Meddela denne att du vill hålla tal. Tänk på att hålla dig kort och vänd dig naturligtvis till brudparet. Avsluta ditt tal med en lyckönskning och välgång i livet. Vi hoppas att ni får en trevlig fest som få glömmer i första taget. Lycka till med dina klädval och ditt eventuella tal.