Egen makeup på bröllopet

Bröllopsdagen är för många en av de största dagarna i livet. Det krävs en lång rad av förberedelser för att göra den så härlig och minnesvärd som möjligt. Inte minst handlar det om den egna utstyrseln som för bruden inkluderar kläder, bukett, håruppsättning och makeup. Idag väljer många att anlita en makeupartist för det sistnämnda. Men faktum är att du relativt enkelt kan skapa din egen vackra sminkning inför vigseln.

Vilken brud är du?

Steg ett inför att planera sin bröllopsmakeup är att matcha den med stilen i övrigt. Är du snarast en klassisk, romantisk, modern eller lite rockig brud? Dessutom ska det vara en makeup som matchar dina naturliga färger och som du känner dig bekväm i. Antagligen kommer den att bli något starkare än den du bär till vardags. Till exempel genom val av ögonprodukter, konturering och läppstift.

Övning ger färdighet

I god tid innan ditt bröllop bör du öva en eller flera gånger på den makeup du har tänkt dig. Så att du vet hur lång tid den tar och känner dig säker i att utföra den, utan att darra på handen. På det viset kan du också investera i lämpliga nya produkter som håller hög kvalitet. Samt se till att du har tillräckligt av dina beprövade favoriter.