Att planera sitt drömbröllop

Ditt drömbröllop kan varje litet och intimt eller stort och traditionellt efter konstens alla regler. För ett litet bröllop krävs kanske några månaders planering från det ni bokat bröllopsdatum. När ni bestämt er för giftermål måste ni först ansöka om hindersprövning, för att sedan bestämma er för borgerlig eller kyrklig vigsel.

Tiden det tar

För ett större bröllop kan planeringen handla om 6 månader upp till ett år om ni vill ha en middag med många gäster där ni även ska skicka ut inbjudningskort, prova ut en meny och koordinera kläder med tärnor och bestmen. Kommer ni att välja frack eller kavaj, eller färgkoordinera hela bröllopet? Det kan ni bestämma utefter vilken tid på dagen ni gifter er och om ni gifter er i storstad eller på landet.

Sök inspiration

För att prova bröllopsklänning behöver du ofta boka tid och i en större stad kan det snabbt bli uppbokat, varför du måste vara ute i god tid och även avsätta en dag eller två till detta. Du kan börja med att hitta inspiration på Pinterest eller andra bröllopsforum och titta efter märken du gillar. När du väl bestämt dig har butiken oftast även en ganska tilltagen leveranstid.

Boka i tid

Boka även in planeringsmöten med toastmaster/madame på ett tidigt stadium så att detaljer kommer fram som alla är införstådda med. I det här läget är det även dags att boka in ett möte med bröllopsplaneraren, som kan hjälpa er med detaljer ni kanske inte riktigt har tid med som blommor, mat, inbjudningar, bokning av lokal och eventuell musikunderhållning. Även fotograf och bröllopstårta är några av sakerna som måste bokas. Transport till och från kyrkan samt bokning av frisör och makeup är något som bröllopsplaneraren kan hjälpa till med. Ni kan välja hur mycket hjälp ni vill ta då ni kanske vill vara delaktiga i processen så mycket ni kan.

Bröllopsresan

En angenäm uppgift är också att planera bröllopsresan, som ni kan ha i anslutning till bröllopet eller om ni väljer att åka iväg en tid efteråt. Ni kanske vill åka iväg direkt på bröllopsnatten eller ha hela bröllopet på ert drömresmål, då bröllopsresan kan bli en del av bröllopsminnet.