Kläder för brudgummen

Det finns flera fantastiska kreationer när det kommer till kläder för brudgummen. Hel klart så är frack eller kostym det vanligaste. Denna artikel kan även ge bra tips till de manliga gästerna hur man bör klä sig till vigsel och bröllopsfest.

Frack som högtidsklädsel

Fracken är något av det vackraste en man kan ha på sig. Som oftast så är den svart eller mörk mörk blå. Den ska ha skört där bak och slagen på rocken skall vara av siden. En komplett frack består av frackrock, frackbyxa men också pikéskjorta och vit väst. Vit fluga, vit näsduk ska också finnas för att göra fracken komplett. Svarta strumpor och svarta skor som går att finna hos skolyx.se. För dig som är bjuden på den festliga tillställning så om det står Högtidsdräkt på inbjudan så kan mannen använda sig av frack, uniform eller en folkdräkt om så önskas.

Kostymen som bröllopsklädsel

Den traditionella kostymen är både i samma material och färg. Oftast mörk färg och omönstrad. Blå eller svart är de färger att fördra. Variationen blir stor då man kan använda kostymen både med eller utan väst. Vit skjorta som sig bör på ett bröllop. Slips eller fluga beroende på hur man vill klä sig. Mörka skor och strumpor hör naturligtvis till kostymen. Om det står kavaj på bröllopsinbjudan så är det kostym som man bär som gäst. Genom att följa den klädkod som står på inbjudan riskerar man inte att komma för uppklädd eller tvärtom.