Hur du väljer rätt ring

När du väljer vigselring är det viktigt att du väljer en som du kommer trivas med länge. Ringen är en viktig symbol för äktenskapet och den ska spegla din personlighet och passa din livsstil. Ringen på ditt finger ska visa så mycket mer än enbart att du är gift, den ska kunna lämna ett eget budskap om vem du är till den du visar den för.

Diamant eller inte

Många väljer ett köpa en ring med diamanter, men det är ibland svårt att veta vilken typ av slipning som passar bäst. Infattningen är också viktigt att titta på eftersom en aktiv livsstil kan innebära att ringen eller stenen fastnar och blir skadad. Allra värst är det att tappa en värdefull diamant. Vet du inte vilken ring du skall välja kan du få hjälp med detta.

Solitär eller kluster

Det finns otroligt många slipningar och infattningar att välja på och det är lika viktigt att stenen är ren och fri från orenheter som att slipningen är perfekt. Stenens slipning, färg, form och infattning avgör dess förmåga att reflektera ljus. En stor solitärdiamant är mycket mer värdefull än ett kluster av mindre stenar men många små stenar kan vara lika effektfulla att titta på som en stor solitär.