Planera den perfekta dagen

Ett bröllop kan vara så stort eller litet ni vill ha det. Men även om man börjar smått, växer behoven snabbt och plötsligt är det en större fest än väntat. Det är främsta anledningen varför du ska vara ute i tid när du planerar.

Dig själv

De flesta ställer mål och har målbilder om hur du ska se ut i klänningen eller kostymen. Alla vill vara sitt mest perfekta jag. Det kan innebära ett samtal till Citadellkliniken likaväl som till en dietist eller för att boka in en heldag i frisörstolen. Alla har olika förutsättningar och drömmar om bröllopsdagen. Det finns inget som är lika motiverande som ett lyckligt slutmål. Helst ska du börja din egen livsresa ett år innan bröllop, då finns det tid för avslappning och avbrott i dieten eller planeringsprocessen utan att det förstör målbilden.

Lokal

Populära lokaler för bröllop bokas månader, till och mer år, i förväg. Har ni en speciell lokal eller plats i åtanke ska du boka in den redan nu. Om planerna ändras i framtiden, är det inte svårt att boka om eller avbeställa.

Besök flera olika lokaler och prata med ägarna. De har säkerligen hyrt ut till flera bröllopsgäster tidigare och kan berätta mer om vad de kan erbjuda och hur andra har gjort.

Betala alltid för städningen! Ingen vill vakna upp tidigt, bakfull, efter ett fantastiskt bröllop och städa ur en hel lokal. Även om kompisar eller familj erbjuder sig att ställa upp, gör dem en tjänst och betala för städningen istället. Via Svenska Turistföreningen kan du hitta lokaler och gårdar över hela Sverige som tar emot bröllopsbokningar.