Kom i form till stora dagen

Inför bröllopet vill du vara en perfekt varelse som glider nedför altaret i din klänning eller kostym. För många handlar det om att äntligen bli av med de där extra kilona som hindrar dig från att köpa kläder i en storlek mindre och ha lite mer självförtroende.

Tid

Ge dig själv tid att gå ned i vikt, det är lätt att ramla av en strikt diet eller skippa det hårda träningsschemat. Samtidigt kan saker komma emellan, barnen kanske behöver lite extra tid med dig eller så blir du sjuk och måste skippa några pass.

En hälsosam viktnedgång är ungefär 1 kilo i veckan, mer än det så har du strypt kalorierna för mycket eller tränat lite för hårt med risk för skador. Har du tio kilo att gå ned borde du räkna med tio veckor för att nå målet, och lägg till 3-4 veckor för sämre dagar och risken att du inte alltid når precis 1 kilo. För att gå ned tio kilo borde du alltså börja viktnedgången minst fyra månader innan bröllopet för att vara i form.

Små målsättningar

Gå in på Sportamore och välj ut några snygga träningskläder som du vill ha, låt inte priset styra utan gå efter vad du helst vill ha. Bokmärk plaggen och sätt ett mål: när du har gått ned en storlek eller gått ned dina första fem kilo belönar du dig själv med din nya uppsättning träningskläder.

Är du ovan att träna kan du också behöva nya kläder innan du börjar. Köp kläder lämpad för din valda träningsmetod istället för att ta några mjukisbyxor som ligger längst inne i garderoben. Det är roligare att träna i fina kläder och med rätt grejor för din valda sport kommer träningen att gå lättare. Det är exempelvis lättare att jogga i tajta leggings än stora mjukisbyxor på grund av aerodynamiken.