Baka bröllopstårtan själv

Bröllopstårtan är en självklar del av bröllopet för väldigt många. Och medan det är vanligt att leja ut detta jobb åt någon, finns det tekniskt sett inte något som hindrar en från att göra jobbet själv.

Börja med att tänka på en design. Men var noga att anpassa den efter din egen förmåga. Det är inget fel med att vara ambitiös. Men då kommer nog ett eller flera provförsök vara på plats först.Om det känns svårt att laga en enorm tårta finns alltid alternativet att göra flera normalstora eller så stora man känner att man kan hantera.

Under ytan är tårtor ofta mer lik varandra än man tror. Dekorationen och presentationen är i regel de största utmaningarna och det är klokt att leta upp tips på tekniker och ätbara material som kan användas för att skapa snygga former och designer. Och igen se till att öva på dem för att veta att man ska kunna få ett snyggt exemplar att ställa fram på den stora dagen.

Tårtdekorationer kommer i många olika former och det är ofta bara fantasin som sätter gränserna för hur en tårta får se ut. Ett tips är att skriva ut brudparets namn på tårtan. Och vill man garantera ett snyggt resultat kan man köpa bokstäver som är menad att användas på detta vis. Det är ett utmärkt alternativ om man inte kan få till det snyggt med ätbar garnering av något slag.

Något man alltid måste tänka på i denna situation är tajming och logistiken. Tårtan får inte göras för tidigt och det måste finnas ett sätt att snabbt och enkelt frakta tårtan till lokalen där man håller bröllopsmiddagen. Har denna lokal en kylrum eller liknande är det bra att kolla med dem om de kan förvara tårtan där tills det är dags.