Bokningarna inför bröllopet

Det är så mycket som ska göras inför bröllopsdagen! Det ska planeras och organiseras och man vill ogärna kosta på en koordinator. Du kan göra allting själv men då gäller det att börja i tid.

12 månader innan

Har du tiden ska du gärna lägga ett år på att planera bröllopet. Det är inte bara svårt att styra upp allt på kortare tid, det kan också vara svårt för alla inbjudna gäster att närvara om de inte får gott om tid att planera. Boka datum och kyrka 1 år innan, det är första steget. Skicka gärna ut inbjudan så tidigt som möjligt, du kan alltid komplettera med mer information senare såsom meny och vilka roller som personer ska axlar i bröllopet.

6 månader innan

Nu är det dags att börja planera menyn, vilka som ska vara tärnor och vem som är toastmaster. Upplägget för den stora dagen och börja titta på kläder. Även färgskalan för bröllopet och dekorationer kan du börja titta på. Ett sätt att sänka priset är att samla på sig dekorationer under flera månader istället för en stor kostnad. Du kan fynda vackert porslin på loppis och köpa in underlakan som dukar.

2-3 månader innan

Det är nu du bokar tid till en salong för att få den bästa bröllopsfrisyren. Börja med att boka en konsultation och gå igenom ditt bröllop och dina önskemål. Frisören har tid att lägga upp en plan och planera inför den stora dagen. Det har också blivit hög tid att beställa ringarna och bestämma handbuketten till brud och tärnor och eventuella blombuketter till borden. Om ni önskar gåvor är det läge att skicka iväg önskelistan till alla inbjudna.